Shockwave

Effektiv behandling med shockwave

Hvad er shockwavebehandling?
Radierende shockwavebehandling er en moderne og yderst effektive behandlingsmetode, hvorved højfrekvente lydbølger påføres et skadet område på kroppen.
Med denne innovative metode kan patologiske forandringer af muskler, sener, ligamenter og det skeletale område systematisk behandles, og allerede efter et par behandlinger vil de fleste kunne mærke væsentlige forbedringer af tilstanden. Behandlingen reducerer smertesymptomer, forbedrer bevægeligheden og muliggør en mere effektiv genoptræning af skaden.

Hvordan virker shockwavebehandling? 
Shockwave fremskynder den naturlige ophelingsproces ved en øget blodgennemstrømning, øget metabolisme, forbedrede lokale ernæringsforhold og optimeret kommunikation mellem cellerne samt en forbedret mobilitet af senevævet omkring muskler og sener – skadet væv regenererer og heler.

Hvordan udføres shockwavebehandling? 
Terapeuten lokaliserer, undersøger og evaluerer det beskadigede område, og vil herefter gennemgå diagnosen med dig. En gelé bliver efterfølgende påført området, så trykbølgerne kan introduceres i det skadede område/væv. Efter disse forberedelser sendes trykbølgerne mod området via et applikationshoved, der er tilpasset diagnosens type og omfang, og applikationshovedet bevæges cirkulært henover det berørte område. Dette er en non-invasiv process uden bivirkninger.

Hvor effektiv er shockwavebehandling? 
Efter kun et par behandlingssessioner vil langt størstedelen af alle patienter opleve en markant smertereduktion.
En behandling tager typisk mellem 5-10 minutter afhængigt af skaden. For det meste er der brug for 2-3 ugentlige behandlinger.

Eksempler på skader, der kan behandles med radierende shockwave:
» Fibersprængninger
» Overbelastningsskader i sener
» Overbelastningsskader i muskler
» Subakutte skader i sene- og muskelvæv
» Irritationstilstande i overfladisk beliggende slimsække
» Triggerpunktbehandling
» Subakutte og kroniske betændelsestilstande i sene- og muskelvæv

Shockwave behandling knæ Klinik Lunau i Næstved
Shockwave behandling i Næstved på skinneben Lunau